O mineralih in kristalih v človeškem telesu z Juretom Kovačem Myintom, dr. med.

Kaj storiti, ko bolečino na lestvici od ena do deset označiš s tristo? Takrat bi gotovo tudi največji junak med nami pomislil le na eno – na urgenco! In to takoj! Na srečo česa takšnega nihče od nas še ni doživel, a po besedah našega tokratnega predavatelja je bolečina ob pojavu ledvičnih kamnov ena najhujših.

To in še mnogo drugih zanimivosti o zapletenem in včasih še vedno skrivnostnem delovanju človeškega telesa nam je razodel naš bivši dijak, danes specialist splošne kirurgije, Jure Kovač Myint, dr. med. Tudi tokrat se je prijazno odzval naši prošnji in za dijake 2. in 3. letnikov v okviru ITS  – naravoslovje izvedel predavanje na temo mineralov in kristalov v človeškem telesu. Opisal je tiste, ki so za nas življenjsko potrebni, še bolj pozorno pa smo prisluhnili, ko je iz prve roke spregovoril o tistih, ki so posledica patološke kristalizacije in povzročajo zgoraj opisane nevšečnosti. In pri tem mislim dobesedno iz prve roke, kajti s seboj je prinesel čisto prave žolčne kamne, ki so še pred nekaj urami nekomu grenili življenje.

Dr. Myintu se najlepše zahvaljujemo za predavanje, ki je bilo izjemno zanimivo in poučno, saj smo se pogovarjali tudi o tem, kako lahko določena bolezenska stanja preprečimo ali vsaj omilimo.

Pa vi? Cenite svoje zdravje?

 

 

Dostopnost