Dobrodelni sklad Gimnazije Slovenj Gradec

V šolskem letu 2012/13 je bil na pobudo Sveta staršev in profesorjev Gimnazije Slovenj Gradec ustanovljen dobrodelni sklad Gimnazije. Namen dobrodelnega sklada je pomoč dijakom Gimnazije Slovenj Gradec iz družin s šibkejšim socialno-ekonomskim statusom pri njihovem šolanju. S sredstvi iz dobrodelnega sklada dijakom delno ali v celoti (odvisno od količine sredstev in socialnega položaja družine) financiramo določene šolske aktivnosti, ki tečejo v okviru programa Gimnazije Slovenj Gradec, a si jih njihove družine ne morejo ali le stežka privoščijo.

Za delovanje sklada (pridobivanja sredstev, priprave razpisov in izbora aktivnosti, ki se bodo sofinancirale, odobravanja rednih in izrednih vlog ipd.) skrbi Upravni odbor sklada. Odbor sestavljajo trije predstavniki staršev in trije predstavniki delavcev šole. Dobrodelni sklad nudi pomoč dijakom iz lastnih sredstev, ki se oblikujejo z donacijami posameznikov, podjetij in organizacij, s sredstvi, pridobljenimi z organizacijo dobrodelnih koncertov in drugih prireditev, s prodajo izdelkov dijakov, ki so jih ti izdelali namensko za ta sklad v okviru dejavnosti šole ipd.

V kolikor imate možnost in ste pripravljeni s finančnim prispevkom pomagati pri realizaciji ciljev delovanja sklada ter tako podpreti interese in potenciale socialno šibkejših dijakov, vas prosimo, da svoj prispevek nakažete na spodaj navedeni račun. Hvaležni vam bomo.

Račun: Šolski center Slovenj Gradec, Koroška 11, 2380 Slovenj Gradec
Davčna številka: SI73346276
Račun Šolskega centra Slovenj Gradec odprt pri: UJP Slovenska Bistrica
Številka računa: SI56 0110 0603 0705 082
Sklic: 00-299012
SWIFT (BIC): BSLJSI2X

S spoštovanjem!

Mojca Čerče

7. april 2022

TALENTI GIMNAZIJE za DOBRODELNI SKLAD

V telovadnici so na prvem pokoronskem koncertu nastopili ustvarjalci Gimnazije.
Med mnogimi talenti je presenetila tudi skupina BibliBan, ki je v tem letu zmagala tudi na Špil ligi.

 

 

 

 

 

 

30. januar 2019

TALENTI GIMNAZIJE za DOBRODELNI SKLAD

Že sedmo leto zapored smo doživeli prireditev, kjer se je pelo, plesalo, igralo in še kaj. Večer smo v prijetnem vzdušju preživeli v naši telovadnici, ki se ob takšnih prireditvah spremeni v kulturno dvorano. Občinstvo je odšlo s prireditve v želji po čimprejšnji organizaciji podobnega dogodka.
Ves izkupiček je bil namenjen delovanju dobrodelnega sklada Gimnazije Slovenj Gradec.

12. april 2018

TALENTI GIMNAZIJE za dobrodelni sklad!

Kulturni večer poln, glasbe in plesa, je bil namenjen pridobivanju sredstev za naš dobrodelni sklad, ki pomaga pri sofinanciranju dijakov pri šolskih in obšolskih dejavnostih.
Še enkrat se je izkazalo, koliko talentov in srca premore Gimnazija, ki s takšnimi dogodki kaže, kakšen bi moral postati sodoben svet.
Hvala ustvarjalcem, publiki, podpornikom. Naslednje leto spet …

30. marec 2017

Na zadnjem letošnjem kulturnem večeru je nastopila najuspešnejša tribute skupina Beatlov: Help! A Beatles Tribute. Poleg svojega programa je skupaj z našim pevskim zborom Mismomi izvedla sedem pesmi, naše plesalke pa so pripravile tudi koreografijo na eno pesem.
Kulturni večer je bil namenjen vsem podpornikom Gimnazije in še posebej dobrodelnega sklada, preko katerega pomagamo dijakom do lažjega sodelovanja na cenovno dražjih projektih šolskega dela.

 

1. april 2016

Na kulturnem večeru v telovadnici Gimnazije je potekal dobrodelni koncert naših sedanjih in nekdanjih mladih rock ustvarjalcev. Izkupiček koncerta je bil v celoti namenjen dobrodelnemu skladu naše Gimnazije.

 

 

 

 

9. april 2015

Na kulturnem večeru in dobrodelnem koncertu je v avli Šolskega centra Slovenj Gradec na Koroški 11 nastopil naš MePZ Mismomi Gimnazije Slovenj Gradec. Kot gostje so nastopili še člani MePZ Gimnazije Trbovlje ter glasbeniki naše Gimnazije. Izkupiček koncerta je bil v celoti namenjen dobrodelnemu skladu naše Gimnazije.

27. marec 2015 – na kulturnem večeru v telovadnici Gimnazije je potekal dobrodelni koncert naših mladih rock ustvarjalcev. Izkupiček koncerta je bil v celoti namenjen dobrodelnemu skladu naše Gimnazije.

Dostopnost