OBISKI ROCK KONCERTOV!

Vsebina, ki je na naši Gimnaziji zelo popularna, je posebnost v slovenskem merilu in veliko pove o zaupanju in dobrih odnosih med dijaki in spremljevalci.

(Seveda se udeležujemo tudi koncertov drugih glasbenih zvrsti: klasike predvsem v Rojstni hiši Huga wolfa, jazza v okviru Jazz  abonmaja na Ravnah, naš pevski zbor Mismomi nam približuje zborovsko glasbo, med prireditvami za štampiljko pa se najde še kopica ostalega dogajanja …)

PRLJAVO KAZALIŠTE
19. 3. 2019

 

 

V sklopu koncertne turneje ob 35. obletnici svojega delovanja in izida prvega albuma Das ist Walter se je legendarna skupina Zabranjeno pušenje ustavila tudi v Šiški. Premierno so predstavili tudi zadnji album Šok i nevjerica, na katerem med drugim sodelujejo tudi s priznano bosansko reperko Sassjo.
Vsak obiskovalec koncerta je brezplačno prejel novi album, pred začetkom koncerta je bil za obiskovalce na ogled dokumentarni film o skupini.
Na odru so stari mački in vrhunska mlada moč na klaviaturah (saksafonu in flavti) pokazali, da so v vrhunski formi. V triurnem koncertu so pokazali, zakaj je skupina Zabranjeno pušenje ena legendarnih skupin (tudi sedanjosti).
Domov smo odšli utrujeni, a zadovoljni.

RITEM MLADOSTI
14. 12. 2018

 

 

 

”Po dveh letih nepozabnih simultanih nastopov slovenskih rockerjev Siddharte x Big Foot Mame in Dan D x Mi2 smo letos recept prilagodili, nadgradili in pripravili nekaj čisto novega in norega. Letošnji Ritem Mladosti bo prava glasbena bitka med balkanskima velikanoma Dubiozo Kolektiv in S.A.R.S., ki se bo odvijala na dveh nasproti si stoječih odrih, vsak na svojem koncu dvorane, med katerima boste stali vi, ki boste tudi sodniki tega legendarnega spopada! Na unikatnem nastopu ne bo manjkalo hitov tako enega kot tudi drugega benda, ki bodo zapeti izmenično in prepleteno!”

In res je bilo tako. Ob 2.30 zjutraj smo polni pozitivnih vtisov zapuščali dvorano Stožice in se odpravili na pot domov. Nekaj pa se mi dozdeva, da se naslednje leto spet vidimo na Ritmu mladosti :).

+ TABU

+ ZABLJUJENA GENERACIJA

                 

 

THE SONICS
20. 10. 2018 Legende garažnega rokenrola The Sonics, zasedba, ki se je s prelomno umazanim, ostrim rockom vpisala v zgodovino kot eden prvih punk bendov in nezgrešljiv vpliv na nešteto glasbenih generacij – od Brucea Springsteena in Nirvane do The White Stripes ter Japandroids – prvič v Sloveniji!
Predskupina sta bila dinamičen belgijski duo The glucks.
In mi smo bili tam, v Kinu Šiška.
Bil je večer miganja, skakanja, petja in spanja v avtobusu, ko smo se okoli polnoči vračali na Koroško.

 

SUPERSUCKERS
10. 4. 2018

 

Nekdanji Sub Popovi posebneži, odbiti garažni punk kavboji Supersuckers, ki so jih med drugim oboževali sam Lemmy Kilmister, Eddie Vedder, Cheap Trick, Willie Nelson in Little Steven, so se aprila vrnili v Ljubljano. Pred njimi so nas za eksplozivno rokenrol zabavo ogreli domači psychobilly veterani EightBomb.
Bilo je nabito z energijo.

 

RITEM MLADOSTI

Po lanskem spektaklu s superskupino Siddharta x Big Foot Mama se je letos pod okriljem Ritma mladosti 8. decembra desanta na Stožice lotil še en namensko za ta ustvarjalni izziv ustvarjen superbend: DAN D x MI2. Nastop je ogreval srbski S.A.R.S. (Tokrat razkrivamo še eno ekstra zvezdo, ki bo skrbela za plesne ritme v razigranih Stožicah. Prvič v Ljubljano pride nemški DJ in avtor hitov, kot so Supergirl, Please tell Rosie, Little Hollywood …).

Uživali smo 100/h in drugo leto gremo spet!

 

RIBLJA ČORBA

Spektakularni koncert ob 40. obletnici ene najbolj ikoničnih in najvplivnejših rock skupin iz nekdanje skupne države, Riblja čorba, na čelu z neprekosljivim rock frontmanom in poetom, Boro Ðorđevićem. ”Gre za veliki rock spektakel ene največjih rock skupin z Balkana, ki se je v zgodovino rocka zapisala z uspešnicami, kot so »Ostani đubre do kraja«, »Na zapadu ništa novo«, »Nemoj da ideš mojom ulicom«, »Volim, volim žene«, »Neču da ispadnem životinja«, »Amsterdam« in mnogimi drugimi. Koncert bo kot edini letos uradno zaznamoval ta jubilej skupine, tega pa bodo počastili posebni gostje: največja rock skupina ta hip v Srbiji, prava rock eksplozija, Van Gogh, in pa posebni gost presenečenja, ki je močno zaznamoval začetke delovanja skupine in bo na ljubljanskem koncertu z njimi odigral nekaj skladb iz tega obdobja.”

”Vabljeni na največji koncert RIBLJE ČORBE doslej v Sloveniji – 18.11.2017, v Areno Stožice!”
Koncert je bil s predskupino Van Gogh začet na najboljši možni način. S svojim komadom je potem skupina Mi2 malo udarila mimo, Riblja čorba pa je nastopila po pričakovanjih in s svojo energijo in hiti razvnela dvorano.

 

DUBIOZA KOLEKTIV

Po razprodanih koncertih po vsej Evropi so 16. novembra v Ljubljani v Kurzschluss prišli Dubioza kolektiv!

Kultna Balkan, ska, punk, reagge in rock zasedba Dubioza kolektiv na glasbene festivale po vsej Evropi privablja izjemne množice obiskovalcev. Visoka energija, pronicljiva besedila ter izjemni odrski nastopi napovedujejo slikovite koncerte sarajevske zasedbe, ki s svojimi življenjskimi nazori, besedili in zgledi povezuje občinstva po vseh državah nekdanje Jugoslavije in širše. Na veliko željo fenov pop up festivala Kurzschluss so se Dubioza kolektiv dve leti po razprodanem Kurzschluss Spezial koncertu vrnili v Križanke v Ljubljano! Za svoje oboževalce so nastopili 16. novembra 2017.

Koncert je bil fantastičen! Po le nekaj urah spanja smo se udeleženci koncerta zopet pozdravljali na Gimnaziji. Zaspani in še polni energije.

 

V petek, 6. 10. 2017, smo imeli možnost obiskati koncert znane SKA skupine Russkaja v Grazu. Zaradi premajhnega interesa smo se na koncert peljali v lastni režiji.
Višek koncerta je bila predskupina, ki naj bo skrivnost (saj ravnokar navezujemo stike z njo, da bi prišla v goste na decembrski koncert na Gimnazijo).

 

2CELLOS
V soboto, 8. 4. 2017, smo bili v Stožicah na koncertu 2Cellos.
Slovensko-hrvaška naveza je izpolnila obljubo o prvem arenskem šovu pri nas.
Remo Anzovino (pianist) in Lon Loman (kitarist in pevec) sta dodobra ogrela občinstvo,
simfoniki pa so skupaj z bobnarjem Dušanom Kranjcem dali primerno podlago, da sta
Luka in Stjepan na čelih blestela.
Bilo je vredno :)

 

PRLJAVO KAZALIŠTE
V četrtek, 16. 3. 2017, smo bili na koncertu skupine Prljavo Kazalište.
Ob njihovi 40-letnici delovanja smo doživeli polne Stožice in super nastop.
Preko dve uri glasbe in svetlobnih fektov.

 

SEZNAM OBISKANIH KONCERTOV (pogled nazaj)

 

Dropcick Murphys Laibach Whitesnake Elvis Jackson
Plan B Grinderman (Nick Cave) Franz Ferdinand Deep Purple
Riblja Čorba Killers Big foot mama Iggy Pop
Mad Caddies/Will Ridge Pankrti Siddharta Marilyn Manson
Eagles of death metal Lou Reed Toasters REM
Rammstein Toasters Queens of the stone age Siddharta
Deep Purple Kraftverk Wire Nashville pussy
Queens of the stone age Res Nullius Brian Adams King Django
Unida Nebula B-movie rats New bomb turks
Lazy Cowgirls Jon Spencer blues explosion Cramps Oneida
Oblivians Monster Magnet Metallica Prodigy
Asian dub fondation Rage against the machine Offspring Nick Cave
Clawfinger Bob Dylan Pearl Jam Body count
No means no
Dostopnost