Drage maturantke in dragi maturanti,
drage profesorice in dragi profesorji!

 

Z maturo 2020 zaključuje šolanje 21. generacija naših maturantov. Vsekakor je to dogodek, ki je vreden posebne pozornosti.
Vabimo vas na svečano podelitev maturitetnih spričeval in priznanj, ki bo zaradi izrednih razmer, ki vladajo ob širjenju okužbe s COVID-19, potekala v ponedeljek, 13. julija 2020, ob 17. uri za 4.c, ob 18. uri za 4.b in ob 19. uri za 4.a v avli Gimnazije Slovenj Gradec.
Vljudno vabljeni.

 

 

Drage dijakinje in dragi dijaki,
spoštovani starši!

S podelitvijo spričeval se je zaključilo šolsko leto 2019/2020. Hvala vsem za odgovorno in uspešno delo, staršem pa za podporo in številne prijazne odzive na naše šolsko delo, ki je v zadnjih treh mesecih potekalo povsem drugače, kot smo bili vajeni.Vsem skupaj želim lepe, umirjene in varne počitnice. Upam, da bomo v prihodnjem šolskem letu čim več skupaj v šoli. Vsi smo namreč ugotavljali, da to sploh ni tako slabo …

Ravnatelj Gimnazije Slovenj Gradec

mag. Stane Berzelak

RAZPORED POPRAVNIH IN PREDMETNIH IZPITOV V JUNIJSKEM ROKU

 1. Slovenščina

Pisni del: petek, 3. 7. 2020, ob 8. uri v učilnici številka 3

Ustni del: petek, 3. 7. 2020, ob 11. uri v učilnici številka 3

 1. Matematika

Pisni del: sreda, 1. 7. 2020, ob 8. uri v učilnici številka 5

Ustni del: sreda, 1. 7. 2020, ob 10. uri v učilnici številka 5

 1. Nemščina

Pisni del: petek, 3. 7. 2020, ob 8. uri v učilnici številka 3

Ustni del: petek, 3. 7. 2020, ob 10. uri v učilnici številka 4

 1. Kemija

Pisni del: sreda, 1. 7. 2020, ob 8. uri v učilnici številka 5

Ustni del: sreda, 1. 7. 2020, ob 10. uri v učilnici številka 10

 

Spoštovani,

Znano je številčno stanje prijav na srednje šole, objavljeno na https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/.
Ker imamo na Gimnaziji Slovenj Gradec še dosti prostih mest, vabimo vse potencialne kandidate k prenosu prijave na naš program. Prenos prijave je mogoč do 16. 6. 2020, napravite pa ga s pomočjo Izjave za prenos prijave, ki je dostopna na zgoraj navedenem naslovu. Izpolnjeno prijavo podpisano pošljete po elektronski pošti svetovalnemu delavcu na šolo, kjer imate oddano prijavnico, on pa jo pošlje naprej. Seznam vseh svetovalnih delavcev z ažurnimi e-naslovi je prav tako dostopen na omenjeni povezavi.

Veselimo se vašega obiska. Vsem kandidatom, ki ste nam s svojo prijavnico že izkazali zaupanje, pa se najlepše zahvaljujemo.

Dr. Mojca Čerče, šolska svetovalna delavka

 

ŠOLSKI CENTER SLOVENJ GRADEC
GIMNAZIJA
Gosposvetska 2
2380 Slovenj Gradec
Datum: 16. maj 2020Drage dijakinje in dragi dijaki!S sklepom Vlade RS o sproščanju omejitvenih ukrepov ob epidemiji koronavirusa in z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, se bo 18. maja 2020 ponovno začelo šolsko delo na naši Gimnaziji. Pouk bo potekal samo za dijake 4. letnikov, dijaki nižjih letnikov pa bodo nadaljevali s poukom na daljavo. Šola bo za zunanje obiskovalce še vedno zaprta, zato se lahko na nas obračajo preko elektronske pošte ali telefona.Še vedno bodo podrobna obvestila prihajala na razredne maile dijakov. Vsa uradna obvestila bodo objavljena tudi na spletni strani Gimnazije Slovenj Gradec v rubriki dogodki in obvestila, ves čas pa sem za morebitna vprašanja in dodatna pojasnila dosegljiv ravnatelj na elektronskem naslovu gimnazija@sc-sg.si. Izredne razmere so zahtevale avtonomne, odgovorne in profesionalne ljudi, zato sem hvaležen svojim kolegom, ki so se dnevno potrjevali. Hvaležen pa sem tudi dijakom, ki so v teh težkih razmerah rasli v zares odgovorne in prijazne ljudi ter njihovim staršem, ki so bili s vzpodbudami opora svojim otrokom in šoli.Pouk na daljavo ne more biti zamenjava za klasični šolski pouk, saj je osebni stik še vedno nenadomestljiv, zato sem vesel, da se bomo vsaj z maturanti, ki jih čaka eksterna matura, spet srečevali v šoli. In upam, da bo tako kmalu tudi z vsemi ostalimi dijaki.Vsem skupaj želim vse dobro in lep pozdrav.Ravnatelj Gimnazije Slovenj Gradec
mag. Stane Berzelak

Hišni red GIM SG za izredne razmere 2020 >>

 

V šolskem letu 2021/2020 bomo vsem dijakom vseh letnikov omogočili brezplačno izposojo

učbenikov in učbeniškega sklada.

 

 

SEZNAM UČBENIKOV:

Gimnazija 1. letnik
Gimnazija 2. letnik
Gimnazija 3. letnik
Gimnazija 4. letnik

 

 

Spoštovani starši, dragi učenci 9. razreda!

Objavljen je bil nov rokovnik za vpis novincev v srednje šole za šolsko leto 2020/2021.

Nov rok za oddajo prijavo v srednje šole, kot tudi v dijaške domove, je 11. maj 2020. Na povezavi https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/srednja-sola/vpis-v-srednjo-solo.html najdete tudi vlogo za vpis.

Oddaja prijavnice:

 • Kandidati, ki prijavnice še niste oddali na osnovni šoli, le to natisnete, izpolnite, podpišete (kandidat in starši) in jo pošljete na izbrano srednjo šolo. Prijavnice lahko pošljete priporočeno po pošti, ali pa skenirano (fotografirano) na elektronski naslov šole gimnazija@sc-sg.si
 • Na prijavnici za vpis v srednje šole ni potreben podpis in žig ravnateljice oziroma ravnatelja osnovne šole.
 • Kandidatom, ki ste že oddali prijavnico za vpis v srednje šole na vaši osnovni šoli, nove prijavnice ni potrebno več pošiljati, saj so do sedaj prispele prijavnice veljavne.
 • Vsak kandidat odda samo eno prijavnico.
 1. maja 2020 bo po 14.uri na spletnih straneh MIZŠ objavljeno stanje prijav.

Prenos prijav:

 • Rok za naknaden prenos prijave je do 16. junija 2020 do 14. ure.
 • Pojasnilo MIZŠ o ravnanju v primeru odločitve o kasnejšem prenosu prijave:

»Da bi se v čim večji meri izognili fizičnim obiskom srednjih šol, svetujemo, da v primeru, če se boste odločili za prenos prijave, to storite tako, da na elektronski naslov šolskega svetovalnega delavca posredujete pisno izjavo, v kateri zaprosite, da v vašem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi jo želel kandidat prenesti. Priporočamo, da pisna izjava vsebuje:

 • podatke o kandidatu (ime in priimek, EMŠO),
 • podatke o programu, na katerega je trenutno prijavljen,
 • podatke o šoli in o programu, na katerega želi, da se prijava prenese,
 • podpis kandidata in staršev.«

Od 30. junija 2020 do 6. julija 2020 bo potekal VPIS v srednje šole. O točnem terminu in postopku boste obveščeni pravočasno s strani šole, najkasneje do 24. 6. 2020.

Za kakršna koli vprašanja sem dosegljiva na naslovu mojca.cerce@gmail.com ali mojca.cerce@sc-sg.si. Vsekakor je mogoče, da se slišimo tudi telefonsko ali preko video-klica, v tem primeru mi svojo namero sporočite po elektronski pošti.

Najlepša hvala za vaše zaupanje že vnaprej.
Prijazen pozdrav, čim bolj mirne dni s čim več prijetnih trenutkov vam želim ter vse dobro…

Dr. Mojca Čerče
Šolska svetovalna delavka Gimnazija Slovenj Gradec

 

Podaljšan rok oddaje prijavnic za vpis v srednje šole

 

Rok oddaje prijavnic za vpis v srednje šole je iz 2. aprila 2020 prestavljen na kasnejši datum. Ministrstvo bo datum določilo po tem, ko se vrnemo v šolo (saj je tudi ta datum še neznan). Zagotovili so, da bodo imele osnovne šole dovolj časa, da v miru zberejo prijavnice in jih odpošljejo na srednje šole. Tiste osnovne šole, ki pa so prijavnice že poslale, je tudi to povsem ustrezno.

V kolikor bi imeli v zvezi z vpisom na Gimnazijo še kakšno vprašanje, sem dosegljiva na mojca.cerce@gmail.com in vsekakor, dobrodošli…

Vsem skupaj želim dosti zdravja in tistega, kar ta trenutek najbolj potrebujete.

dr. Mojca Čerče,
šolska svetovalna delavka, Gimnazija Slovenj Gradec

 

Datum: 23. marec 2020

Drage dijakinje in dragi dijaki, spoštovani starši!

Danes začenjamo drugi teden našega pouka na daljavo. Moram priznati, da sem z delom dijakov in profesorjev izjemno zadovoljen. Navdušuje me trenutna odzivnost dijakov in predvsem prijazen človeški stik v mailih, ki prihajajo do mene. Najlepša hvala za vse. Hvala pa tudi predsednikom oddelčnih skupnosti za poslano (zelo pozitivno) oceno po prvem tednu drugačnega načina izvajanja pouka. Pričakovanja so se torej v celoti izpolnila in zato teh petih dni ne bo potrebno nadomestiti.

Žal se razmere še nič ne umirjajo, zato negotovost o naši vrnitvi v šolske klopi ostaja. Zaenkrat torej še velja, da se vrnemo v šolo 30. marca (čeprav je to zelo malo verjetno). Takoj, ko nam bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport poslalo kakšno drugačno navodilo, vas bom o tem obvestil. Je pa popolna blokada javnega življenja lahko priložnost za dijake, da naredite dodatno še kaj (npr. preberete kakšno zanimivo knjigo, pregledate zapiske za nazaj, poslušate dobro glasbo in se družite s svojimi najbližjimi). Predvsem maturanti pa lahko čas izkoristite za temeljito pripravo na maturo, saj je na spletnih straneh RIC-a ogromno starih maturitetnih pol z rešitvami in boljšega »treninga« si ne znam predstavljati; torej kar pogumno na naslov https://www.ric.si/splosna_matura/predmeti/.

Prosim, da jemljete nastale razmere na vsakem koraku resno in odgovorno ter spoštujete ukrepe, ki jih določajo pristojne institucije. Če se že ne smete družiti v živo med sabo, pa ohranjajte prijazne človeške stike preko drugih elektronskih možnosti.

Vsem skupaj želim vse dobro in pazite nase,

Ravnatelj Gimnazije Slovenj Gradec

mag. Stane Berzelak

         DOPIS PEDIATROV >>                                                         DOPIS SLOVENSKEGA ZDRAVNIŠKEGA ZDRUŽENJA>>

 

Datum: 13. marec 2020

Drage dijakinje in dragi dijaki!

Če so nas novice o širjenju virusa COVID-19 v zadnjih tednih spravljale v negotovost, potem je z razglasitvijo pandemije in od včeraj tudi epidemije novega koronavirusa v Sloveniji napočil trenutek še posebej odgovornega in samozaščitnega ravnanja. S sklepom Vlade RS in odredbo ministra za zdravje se bo od 16. do vključno 29. marca 2020 začasno prenehala izvajati vzgojno–izobraževalna dejavnost. To pomeni, da bo šola zaprta, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa nam je s posebno okrožnico omogočilo, da lahko pouk izvajamo tudi na daljavo – s pomočjo učbenikov in drugih didaktičnih gradiv ter digitalnih pripomočkov. Tako ne bo potrebno nadomeščati ur pouka, ki ga je mogoče dovolj kvalitetno realizirati s pomočjo varne rabe interneta.

Predlagam, da komunikacija in dogovori o izvajanju pouka stečejo preko razrednih mailov, kamor bo vsak profesor poslal za svoje ure podrobnejša navodila. Držali bi se kar rednega urnika, kar pomeni, da bi vsak dan opravili obveznosti za tiste ure in predmete, ki bi jih imeli tudi v šoli – s to razliko, da si boste lahko čas obravnave snovi in opravljanja nalog ter drugih obveznosti določali sami. Če bprofesor delo ocenil kot dovolj uspešno, bo takšna ura štela za realizirano in je ne bo potrebno nadomestiti kasneje v šoli.

V času, ko bo šola zaprta, bodo vsa uradna obvestila objavljena na spletni strani Gimnazije Slovenj Gradec v rubriki dogodki in obvestila, ves čas pa bom za vsa vprašanja in dodatna pojasnila dosegljiv ravnatelj na elektronskem naslovu gimnazija@sc-sg.si.

Zelo hvaležen sem vam, da ste v zadnjih tednih spoštovali vsa naša navodila za preprečevanje okužb ter se znali zrelo in odgovorno odzivati tudi na različne informacije, ki so prihajale do nas. Še enkrat več sem videl, kaj pomenijo človeške vezi, ki nas povezujejo vse vpletene na Gimnaziji. Želim, da ohranite takšno držo tudi v prihodnjih dveh tednih, da ostajate doma, preživite čim več časa v naravi in da vzdržujete stike med sabo le preko elektronskih medijev.

Vam ter vsem vašim želim, da ostanete zdravi in da se čim prej spet vrnemo v šolo.

Ravnatelj Gimnazije Slovenj Gradec

mag. Stane Berzelak

V zadnjih dneh se v javnosti pojavlja veliko informacij v zvezi z novim koronavirusom. Stopnja ogroženosti je tudi v Sloveniji precej visoka, zato vam, skladno z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), podajamo splošna navodila in informacije, ki jih najdete tukaj>> …

Dostopnost