Zborovodkinja:  Almira Rogina
Število pevcev: 39, 12 moških glasov in 27 ženskih glasov
Število instrumentalistov: 10

ZASEDBA IN ENERGIJA

S pričetkom šolskega leta smo oblikovali novo, številčno obetavno,  16. zasedbo zbora Mismomi.
39 pevcev in pevk  je skozi vse leto izkazovalo odlično energijo, pripravljenost za petje, muziciranje in druženje.  Redne vaje zbora  je obiskovalo 26 gimnazijcev in gimnazijk, 8 dijakov in dijakinj Srednje zdravstvene šole, 3 dijakinje SŠSG in Muta, 1 ekonomski tehnik in 1 zunanji član.

Smo ena redkih srednjih šol v Sloveniji, kjer nam je v  času po »koroni«  uspelo ohraniti večje število pevcev. Kakor vsa leta do sedaj, smo tudi v letošnjem šolskem letu ostali mešana zasedba, kar za srednješolske zbore ni samo po sebi umevno.  12 fantov je  že na prvi vaji pokazalo, da imajo dober posluh in da se bo lahko gradilo večglasje. Še več! Bili so gonilna sila, dobro glasbeno podkovani,  pri delu disciplinirani in  z zdravim smislom za humor.  Zakaj omenjamo ravno fante?  Z dekleti v zboru nikoli ni bilo posebnih težav, saj se ravno v tem obdobju ne soočajo z mutacijo glasu kot fantje.

 

URNIKI VAJ

Skupne vaje so potekale v Amfiteatru Gimnazije po rednem urniku vsako sredo od 13. 40 naprej. Zares smo pogrešali še kakšno uro, ki bi bila smiselno umeščena v urnik.  Tako bi se lažje usklajevali.  Redna ura v urniku letos ni pomenila usklajenosti med različnimi programi Šolskega centra. Kar nekaj ljubiteljev se zaradi tega vaj ni moglo udeleževati. Skrivnost  uspešnega delovanja našega zbora je, da je bila zborovodkinja Almira zmeraj pripravljena nameniti svoj delovni čas vsakemu posamezniku izven urnika, kadar se opravičeno ni mogel udeležiti vaj.
Večkrat v tej sezoni smo se zato sestali in vadili ob sobotah. Imeli smo tudi štiri intenzivne celodnevne vaje pred nastopi.

Nastopili smo na dveh informativnih dnevih. Največji podvig je bil, da smo se v mesecu aprilu zmogli udeležiti občinske ocenjevalne revije  odraslih pevskih zborov, kjer smo se odlično izkazali in prinesli svežo mladostno in programsko energijo.  Izpeljali smo tudi letni koncert zbora – V dvoje je lepše. V goste smo povabili MePZ gimnazije Litija in se že štirinajstič na izmenjavah obeh zborov s pesmijo prepletli na koncertnem odru. Vzdušje na letnem koncertu je bilo nepopisno, druženje po koncertu pa nepozabno in prekratko.

GIBNE KOREOGRAFIJE – novost letošnje sezone!

Vsako pevsko vajo smo povezali z gibom. Izvajali smo premišljene in izrazne gibne koreografije glede na vsebine in pomene skladb. Program je bil atraktiven, vsaka ura vaje je prehitro minila.

LASTNI ORKESTER

Za spremljave izbranih zborovskih skladb na vajah in na nastopih smo sestavili lastni orkester!

Akademskima glasbenikoma pianistu Simonu Prašnikarju in Benjaminu Pirnatu na bas kitari  so se pod mentorstvom prof. Almire pridružili dijaki naše gimnazije – na violinah Sara Tušnik, Tia Karner in Anika Strmčnik. Na saksofonu Matevž Oder, na flavti Živa Garbus, na kitari  Aljaž Gaberšek Jelenko in Žiga Sukič,  na bobnih  Jani Smolar.
Nastal je zbor, ki si ga vsak član in zborovodja lahko samo želijo.  Velika želja je, da bi skupaj ostali tudi naslednje leto.

 

AKTIVNI ČLANI V LETU 2022/23

SOPRAN

 1. JULIJA KOTNIK 2C
 2. NADJA DOLER 1A
 3. TINKA IVARTNIK 1A
 4. IZA VOVK 1A
 5. TIMEJA ZORMAN 1A
 6. MOJCA SANTNER 1B
 7. ANIKA STRMČNIK 1C
 8. ELIZABETA KAVŠAK ZDR 1D
 9. NUŠA KOTNIK ZDR 1D
 10. FJOLA JUSUFI ZDR1B
 11. ALEKSANDRA MIHAJLOVIČ ZDR2B
 12. GORNJAK MOJCA PV1
 13. MANJA HEINE PV1

 

ALT

 1. TUŠNIK SARA 2A
 2. JULIJA KOŠAK 3A
 3. TIA KARNER 1A
 4. ANJA MLAKAR 1A
 5. BRINA ROGINA 1A
 6. KLARA RUPEL 1B
 7. ŽIVA GARBUS 1B
 8. EVA KLANČNIK 1C
 9. SLEMENIK NEŽA 1C
 10. TINKARA KNUPLEŽ 1C
 11. NAJA HALUŽAN ZDR1B
 12. DANIJELA ŽVIKART ZDR1B
 13. ŠTINJEK TEA 1B ZDR
 14. ŠPEGU PIJA PV1

 

TENOR IN BAS

 1. ALJAŽ VELCL 2C
 2. ALJAŽ GABERŠEK JELENKO 3A
 3. FILIP KLEMENC 3B
 4. TADEJ KAC E3
 5. MAJ SKORNŠEK 2B
 6. JAN KORAT 1B
 7. GOVEK GAL 1B
 8. JANI SMOLAR 3A
 9. ŽIGA SUKIČ 1B
 10. NIK BLAŽEK1B
 11. SVIT TAJNIK ZDR2A
 12. PIRNAT TEODOR zunanji član

 

PEVCI – SOLISTI

Sara Tušnik, Julija Košak, Tinka Ivartnik:  The Schuyler Sisters

Mojca Gornjak: Let the sunshine in

Žiga Sukič: You’ll be back

Svit Tajnik, Aljaž Velcl, Maj Skornšek (rap): I am the one thing I can control

 

TEHNIČNA PODPORA

Vojko Šuštaršič – ozvočenje

Mihael Šuler JSKD – oblikovanje in tiskanje plakatov, koncertnih listov

Tomo Jeseničnik – umetniška fotografija

Alex Tomasini, Julija Košak – napovedovanje

 

PROGRAM

PUSTITE NAM TA SVET (1987)

Jani Golob, besedilo Dušan Velkaverh

LET THE SUNSHINE IN –  iz muzikala Hair (1969)

Galt Mcdermot, besedilo James Rado, prir. Mario Thürig

HAMILTON HIGHLIGHTS – iz muzikala Alexander Hamilton (2015)

Lin Manuel Miranda (1980), glasba in besedilo

– My shot

– You’ll be back

– Who lives, who dies, who tells your story

-Alexander Hamilton

– You’ ll be back

– The Schuyler Sisters

– Wait for it

– The room where it happens

MI SMO TA SVET (1985)

Michael Jackson, besedilo Lionel Richie, prir. Roger Emerson

 

USTVARJALNI GLASBENI UTRINKI  Mismomi

 • BibliBan : Jani Smolar, Tadej Kac, Filip Klemenc
 • Kitari:Aljaž Gaberšek Jelenko, Žiga Sukič

 

NASTOPI, PREDSTAVITVE

 1. 2. 2023 Dopoldan ob 10.00 in popoldan ob 16.00 smo se v prostorih Amfiteatra Gimnazije predstavili na informativnem dnevu Gimnazije Slovenj Gradec bodočim dijakom in njihovim staršem; Dan smo sicer izkoristili za intenzivne pevske vaje; 100 poslušalcev
 2. 2. 2023 Dopoldan ob 10.00 smo se znova predstavili na informativnem dnevu bodočim dijakom in njihovim staršem. Čez dan smo imeli intenzivne pevske vaje z vokalno tehniko; 30 poslušalcev
 1. 4. 2023 Ob 19. uri smo se v avli Druge osnovne šole Slovenj Gradec udeležili 59. srečanja odraslih pevskih zborov Mislinjske doline. Organizator je bil JSKD OI Slovenj Gradec in ZKD SG. V dveh zaporednih dneh se je ocenjevalne revije udeležilo 14 pevskih zborov Mislinjske doline. Zbor Mismomi se je po mnenju strokovne ocenjevalke Tadeje Vulc odlično odrezal. »Z dobrim izborom programa, s svojim dovršenim pevsko – gibnim nastopom, s posebnim žarom in veliko energijo ste prepričali publiko in presegli svoje zmožnosti!«; 300 poslušalcev

 

 1. 6. 2023 V Avli Šolskega centra na Štibuhu smo ob 19.00 izvedli Letni koncert s komornim orkestrom naše gimnazije ter povabljenim gimnazijskim zborom Litija z zborovodjem Blažem Rojkom; 180 poslušalcev
Dostopnost