Zborovodkinja Almira Rogina, število pevcev: 42

Za nami je zelo uspešna 10. pevska sezona, opravili smo 185 ur rednih in izrednih vaj, imeli smo 18 nastopov z 90 sodelujočimi, od tega z 48 zunanjimi instrumentalisti in pevci.
Stkali smo nova glasbena prijateljstva s skupino A Beatles Tribute Band in s člani zbora Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. Povezani smo bili s plesno skupino, recitatorji in fotosekcijo Spunka ter z Ekološkim društvom Slovenj Gradec.
Poslušalo nas je 3500 poslušalcev.

Zunanji sodelujoči pevci: Sara Šrimf, Luka Rajšter, Saša Voler, Jure Mlinšek, Anita Onuk Ternik, Jana Ternik, Jasna Kolar, Erika Ošlak, Zdenka Čegovnik, Lidija Smolar, Stina Vošner, Natalija Isak.

Spremljave: Godalni kvartet Rogina, Simon Prašnikar  klavir, Nejla Dragonić, Špela Areh, Saša Voler – flavte, Aljaž Dobnik  trobenta, Jan Hojan  bobni, Marko Kuzmanoski, Dimitar Novakovski  klaviature, Lucijan Cokan  bas kitara, Alen Jeromel, Dimitar Novakovski, Tina Kopušar  kitare, Orffova skupina Mismomi, člani ansamblov Naveza, Modrijani in A Beatles Tribute Band.

Inspicienti: Vojko Šuštaršič s tehnično ekipo Spunk, Bernarda Petrič, Jure Horvat – fotografija, Zuhra Horvat  vsestranska pomoč in svetovanje, Frizerstvo Maja.

NASTOPI

Od 19. do 23. septembra 2016 – V okviru uličnega gledališča Posuto mesto smo izvedli kar 10 nastopov za osnovnošolce in zunanje obiskovalce v Slovenj Gradcu, Radljah, na Muti, v Dravogradu, Šmartnem in Mislinji; 1800 poslušalcev.

14. oktober 2016, ob 19.00 – V Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu – Festival mlade slovenske poezije Urška, državna prireditev, zbor se je predstavil z avtorsko uglasbitvijo nagrajenega besedila Feferon Kristiana Koželja z naslovom Malica, nekje čez poldne in lastno spremljavo z Orffovim instrumentarijem; 400 poslušalcev.

12. november 2016, ob 20.00 – V Kulturnem domu Slovenj Gradec je zbor na koncertu skupine Help! A Beatles Tribute Band zapel tri skladbe skupaj z bandom, hkrati pa so se dogovorili za sokoncert v mesecu marcu; 250 poslušalcev.

5. december 2016, ob 11.00 – V telovadnici Gimnazije Slovenj Gradec je zbor sodeloval skupaj z recitatorji na prireditvi Ta veseli dan kulture; poslušalci so bili dijaki naše gimnazije.

21. december 2016, ob 15.00 – V amfiteatru gimnazije – odprta vaja – nastop zbora v sklopu dogajanja Vzemi in daruj in v sodelovanju z Ekološkim društvom Slovenj Gradec; 20 poslušalcev.

Člani zbora Mismomi smo se aktivno vključili v kampanjo Pozor(!)ni za okolje, kjer je naša gimnazija dosegla prvo mesto v družbi Goodyear Dunlop Sava Tires in tekmovala s 33 šolami v slovenskem prostoru. Spodbujali smo sošolce, dijake v šolski skupnosti ter druge posameznike k zmanjševanju ogljičnega odtisa. Sodelovali smo pri snemanju enominutnega ekofilma in različnih ekodejavnostih. Za Mismomi se je v tekočem šolskem letu zbralo 550 kg plastičnih zamaškov.

19. marec 2017, ob 19.00 – V Športnem centru Vinka Cajnka smo nastopili na 10. jubilejnem koncertu ansambla Naveza in zapeli skupaj s solistoma Sašo Voler in Juretom Mlinškom; 1000 poslušalcev.

28. marec 2017, ob 17.00 – V Knjižnici Ksaverja Meška smo ob izidu avtorsko uglasbenih ugank profesorce Stine Vošner v reviji Odsevanja, uganke smo krstno izvedli še v priredbi naše zborovodkinje Almire Rogina za mešano zasedbo glasov z instrumentalno spremljavo; 5o poslušalcev.

30. marec 2017, ob 19.32 – Člani zbora smo v razširjeni zasedbi s profesorji in starši v telovadnici Gimnazije Slovenj Gradec realizirali kulturni večer – After party 20 let Gimnazije Slovenj Gradec v obliki skupnega koncerta zbora Mismomi s skupino Help! A Beatles Tribute Band. Pričeske in oblačila vseh prisotnih so bila zaželena v stilu 60-ih let, za kar je pripomogel frizerski salon Maja. Razvil se je zelo prijeten večer, celoten izkupiček koncerta je namenjen dobrodelnemu skladu naše šole. Poslušalci so bili dijaki naše gimnazije, profesorji Šolskega centra, starši in občani.

21. april 2017, ob 19.00 – V koncertni dvorani Delavskega doma Trbovlje smo imeli prijateljsko izmenjavo z zborom Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje in njihovim dirigentom Blažem Rojkom; 350 poslušalcev.

5. junija 2017 – Odpeljali smo se na celodnevni nagradni izlet v Piran. Ogledali smo si znamenitosti Pirana, obiskali rojstno hišo Giuseppeja Tartinija, izvedeli podrobnosti o njegovem glasbenem življenju ter s kopanjem in načrti za naprej zaključili pevsko sezono.

Dostopnost