Tudi Gimnazija Slovenj Gradec se je vključila v projekt izdelovanja papirnatih ladjic, ki jo je pognal znani mariborski humanitarec Boris Krabonja, sicer profesor zgodovine, v šolskem letu 2013/14, ko je z dijaki in učitelji ter številnimi prostovoljci poskušal narediti 6 milijonov papirnatih ladjic za šest milijonov žrtev holokavsta. Za vsako žrtev po ena ladjica.

Takrat jim je v pol leta uspelo izdelati 2,8 milijonov ladjic, ki so jih sprva razstavili v stari mariborski vojašnici, v tako imenovani Kliniki za zdravljenje faušije, nato pa prodali. Izkupiček od prodaje starega papirja so namenili otrokom v Indiji.

20. avgusta letos je Krabonja na svojem Facebook profilu objavil, da akcijo izdelovanja ladjic ponovno obuja.

Do tega trenutka je sodelovanje v akciji potrdilo že okoli 40 organizacij; od vrtcev, osnovnih in srednjih šol do raznih društev, domov za upokojence, …

Po zaključku akcije, 9. maja prihodnje leto, bodo ladjice pet tednov na ogled v Kliniki za zdravljenje faušije , predvidoma 10. junija 2022 pa bo zaključna prireditev v SNG Maribor.

”Tudi tokrat bomo ladjice prodali, denar pa bo šel na UP-ornikov račun. Nato pa ga bomo namenili najranljivejšim skupinam prebivalstva.”

In tokrat nam bo skupaj uspelo!

Skupno število ladjic, ki jih bo GIM SG dostavila (in seveda zmagovalni razred) bomo objavili kmalu.

Dostopnost